Hoppa till innehåll
Bano

Nockebyhöjden vård- och omsorgsboende – Stockholm

När Nockebyhöjden vård- och omsorgsboende i Stockholm skulle renoveras sökte de efter nya och innovativa lösningar för att förbättra både patienters och vårdpersonals vardag. Innan renoveringen påbörjades var det viktigt för dem att utforska olika leverantörer och lösningar som fanns tillgängliga på marknaden – och det var under denna process de fann Bano.

Illustrationsfoto från Bano

En demonstration i vårt showroom

Vi har talat med arbetsterapeut Maria Aourell Nygren om de behov de hade och hur Bano-konceptet har förändrat både patienters och vårdpersonals vardag. Genom vår webbplats bokade de först ett besök i vårt showroom i Stockholm. De kom för att få en närmare titt på badrummet och alla de olika lösningar som vi kunde skräddarsy för att möta de specifika utmaningar de stod inför.

Är du intresserad av att boka ett besök i vårt showroom med en av våra medarbetare? Tveka inte att kontakta oss här!

Maria dök upp för demonstrationen med ett starkt team av vårdpersonal, en byggledare samt chefen för äldreboendet. Vi visade dem badrummet och de bekantade sig väl med alla de möjligheter det erbjuder.

Anpassat för patienter med demens och Alzheimers sjukdom

I enheten där de har installerat Bano-badrummen har patienterna progressiv demens och Alzheimers sjukdom. Detta var en viktig faktor för dem att ta hänsyn till vid utformningen av badrummen.

De valde följande:

  • Bano Toalettstol inte vendbart
  • Bano Cistern med elektrisk höjdjustering
  • Bano Standard Tvättställ med manuell höjdjustering
  • Bano Högskåp med lås
  • Bano Stödhandtag
  • Bano Väggkrokar

Se vårt breda utbud av anpassningsbara badrums- produkter.

En mer smidig vardag

Patienterna behöver fortfarande hjälp under toalettbesök på grund av sin sjukdom, men de anpassade Bano-badrummen underlättar för patienterna i samarbete med personalen. Samarbetet är nu mycket enklare, särskilt när det gäller att resa sig upp och sätta sig ner på toaletten med hjälp av höj- och sänkfunktionen, som används dagligen, förklarar Maria.

De har valde en toalett med elektrisk höjdjustering, så att stödhandtagen kan kunde justeras oberoende. För att höja eller sänka toaletten kan man välja mellan att ha en panel på armstödet eller en knapp på cisternen. De har valt en lösning där knappen är fäst på cisternen så att personer med demens inte kommer åt och trycker på panelen. Tvättstället i sig kan också höjas och sänkas, men detta sker med hjälp av en manuell höj- och sänkfunktion.

Det har fungerat bra för extra stöd mellan handfatet och toaletten. Handfatet självt kan också höjas och sänkas, men detta görs med en elektrisk höjdjusteringsfunktion.

Badrummet är utrustat med många stödhandtag, vilket hjälper patienterna att hålla fast och orientera sig i sin omgivning. Detta ökar säkerheten för både patienter och vårdgivare.

De låsbara skåpen har också varit mycket bra för dem. På så sätt kan vårdpersonalen kontrollera de badrumsartiklar som behövs för daglig vård för varje patient. De har också utrustat badrummen väl med väggkrokar som är lättillgängliga för patienterna. Dessutom har det varit bekvämt att hänga handdukar på handtagen integrerade i handfatet.

Vi har haft en så positiv upplevelse med det Bano-badrummet; det är helt enkelt utmärkt! – Maria Aourell Nygren, arbetsterapeut

När vi frågade om de skulle rekommendera Bano-konceptet till andra fick vi ett tydligt svar:

”Vi har haft en så positiv upplevelse med det Bano-badrummet; det är helt enkelt utmärkt! Andra institutioner och vårdhem kommer definitivt att dra nytta av detta. Det har bidragit till en mycket bättre vardag för patienterna, men också för personalen.”

Om du vill veta mer om de lösningar vi kan erbjuda, tveka inte att kontakta oss; vi är alltid glada att höra från dig!